Hovězí roštěná
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 600 g hovězí roštěná (popř. zadní či plec)
- 2 cibule
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 1 masox
- sůl
- pepř
- olej
- hladká mouka
- voda
- zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem
Postup Hovězí roštěná
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky, okraje plátků masa nařízneme a naklepeme po obou stranách. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčičí taktéž po obou stranách.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rozpálíme olej v hrnci, vložíme cibuli, necháme mírně zesklovatět a vložíme připravené maso.
Plátky masa opečeme po obou stranách, necháme tzv. zatáhnout, podlijeme 300 ml. vody, přidáme masox. Pod pokličkou dusíme zhruba 1 hodinu. Podle potřeby podléváme vodou. Pokud je maso po 1 hodině dušení měkké (pokud by se nám zdálo maso tvrdé prodloužíme dobu dušení), připravíme si do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem 3 lžíce hladké mouky a zalijeme studenou vodu. Sklenici uzavřeme, zatřepeme s ní několikrát jako se šejkrem a za stálého míchání vlijeme na masový základ, aby nám vznikla omáčka. Necháme provařit 20 minut.
Podáváme s rýží, knedlíkem