Hovězí roláda s vejci
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 větší plátek hovězího masa
- 2 vejce
- 3-4 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- kousek mrkve
- 1 střední cibule
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 plátek šunky
- sladkokyselé okurky
- tmavá hotová jíška
Postup Hovězí roláda s vejci
Postup přípravy receptu
-
Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí.
Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka.
Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev, okurku a potřeme zbylými vejci.
Roládu zatočíme a zpevníme nití.
Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu.
Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec.
V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran.
Podlijeme vodou a dusíme do měkka - asi 30 minut.
Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než hladká mouka.
Než se šťáva provaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky. Podáváme s vařenou rýží.