Hovězí roláda s vejci

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 větší plátek hovězího masa
2 vejce
3-4 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
kousek mrkve
1 střední cibule
1 lžíce plnotučné hořčice
1 plátek šunky
sladkokyselé okurky
tmavá hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí.

  2. Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka.

  3. Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev, okurku a potřeme zbylými vejci.

  4. Roládu zatočíme a zpevníme nití.

  5. Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu.

  6. Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec.

  7. V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran.

  8. Podlijeme vodou a dusíme do měkka - asi 30 minut.

  9. Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než hladká mouka.

  10. Než se šťáva provaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky. Podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!