Hovězí plec pečená na zelenině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího plecka
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- hrášek
- olej
- sůl
- hladká mouka
- uzená slanina
- (hovězího plecka - nenačítá se to v tabulce)
Postup Hovězí plec pečená na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Špalek hovězího plecka, převážeme nití, a to tak, aby si udržel tvar.
Maso prošpikujeme klínky mražené slaniny a posolíme.
Zprudka špalek hovězího plecka opečeme, aby se zatáhlo.
Nachystáme si římský hrnec a vložíme hovězí maso, přidáme po jednom kusu cibule, mrkve, petržele a celeru, lehce podlijeme vodou.
Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách mírného pečení maso otočíme. Dále pečeme dalších cca 60 minut. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Výpek scedíme, přidáme nakrájenou mrkev na kostičky a hrst mraženého hrášku. V trošce vody, rozmícháme lžičku hladké mouky a vytvoříme zahuštěnou šťávu. Podáváme s knedlíkem.