Hovězí plátky se špičatou paprikou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
5 špičatých paprik (podobné slovenským)
5 středních cibulí (dala jsem fialovou)
hořčice na potření
2 PL oleje
kousek másla
2 KL hladké mouky
2 PL vody na zahuštění
pepř
sůl
sušený česnek
kostička bujonu (bez éček)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepat a z obouch stran osolit, opepřit, posypat česnekem, potřít hořčicí.

  2. Rozpálit pánvičku a potřít jí olejem. Maso z obouch stran opéct do zlatohněda a dát vedle. Do pánve dát půl hrnku vody na odvaření výpeku.

  3. V tlakovém hrnci nahřát olej, přidat kousek másla a zesklovatět cibuli, pokrájenou na drobno. Přihodíme maso, osolíme, opepříme, poprášíme trochou česneku, přihodíme kostku bujonu a nalijeme odvařený výpek.

  4. Navrch položíme celé papriky a dolejeme do 2/3 výšky masa. Necháme dusit doměkka podle kvality masa, cca hodinu.

  5. Měkké maso vyjmeme, vylouhované paprikove lusky odstraníme, šťávu rozmixujeme. Mouku rozmícháme do hladka ve vodě a vmícháme do omáčky.

  6. Zbylé dvě papriky vykucháme a pokrájíme na kroužky, které na rozpuštěném másle orestujeme a přidáme k omáčce.

  7. Necháme 10 min provařit a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!