Hovězí plátky se špičatou paprikou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky zadního hovězího
- 5 špičatých paprik (podobné slovenským)
- 5 středních cibulí (dala jsem fialovou)
- hořčice na potření
- 2 PL oleje
- kousek másla
- 2 KL hladké mouky
- 2 PL vody na zahuštění
- pepř
- sůl
- sušený česnek
- kostička bujonu (bez éček)
Postup Hovězí plátky se špičatou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepat a z obouch stran osolit, opepřit, posypat česnekem, potřít hořčicí.
Rozpálit pánvičku a potřít jí olejem. Maso z obouch stran opéct do zlatohněda a dát vedle. Do pánve dát půl hrnku vody na odvaření výpeku.
V tlakovém hrnci nahřát olej, přidat kousek másla a zesklovatět cibuli, pokrájenou na drobno. Přihodíme maso, osolíme, opepříme, poprášíme trochou česneku, přihodíme kostku bujonu a nalijeme odvařený výpek.
Navrch položíme celé papriky a dolejeme do 2/3 výšky masa. Necháme dusit doměkka podle kvality masa, cca hodinu.
Měkké maso vyjmeme, vylouhované paprikove lusky odstraníme, šťávu rozmixujeme. Mouku rozmícháme do hladka ve vodě a vmícháme do omáčky.
Zbylé dvě papriky vykucháme a pokrájíme na kroužky, které na rozpuštěném másle orestujeme a přidáme k omáčce.
Necháme 10 min provařit a podáváme s rýží.