Hovězí plátky na špeku a pórku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 750 g hovězího krku - plátky
- 150 g špeku
- 1 střední pórek
- 1 cibule
- lžíce mleté papriky
- hořčice, může být i pikantní
- hladká mouka
- vývar z kostí
- sůl
- pepř
- 4 kuličky nového koření
- kousek sádla
Postup Hovězí plátky na špeku a pórku
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli a špek na drobno, pórek na půlkolečka. Rozpustíme kousek sádla a opečeme špek. Přidáme cibuli a osmažíme dozlatova.
Maso osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Poprášíme moukou a dáme na opečenou cibuli zatáhnout z obou stran.
Přisypeme papriku, pórek a nové koření. Zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo jen lehce potopené. Dusíme do měkka.
Měkké maso a nové koření vyjmeme a zbytek rozmixujeme. Kdo nechce, nemusí mixovat nebo jen lehce. Omáčku dochutíme a podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.