Hovězí plátky na špeku a pórku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g hovězího krku - plátky
150 g špeku
1 střední pórek
1 cibule
lžíce mleté papriky
hořčice, může být i pikantní
hladká mouka
vývar z kostí
sůl
pepř
4 kuličky nového koření
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli a špek na drobno, pórek na půlkolečka. Rozpustíme kousek sádla a opečeme špek. Přidáme cibuli a osmažíme dozlatova.

  2. Maso osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Poprášíme moukou a dáme na opečenou cibuli zatáhnout z obou stran.

  3. Přisypeme papriku, pórek a nové koření. Zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo jen lehce potopené. Dusíme do měkka.

  4. Měkké maso a nové koření vyjmeme a zbytek rozmixujeme. Kdo nechce, nemusí mixovat nebo jen lehce. Omáčku dochutíme a podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!