Hovězí plátky na pivu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková)
2 cibule
sůl
pepř
2 bobkové listy
trocha hladké mouky
1 lžíce worchestrové omáčky
hovězí vývar podle potřeby
asi 300 ml piva
2 nožky debrecinských párků
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, na obvodu několikrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme dozlatova. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy a worchester a dusíme. Když je maso skoro měkké, necháme vývar vydusit, maso zasypeme asi lžíci mouky, promícháme, zalijeme pivem a dodusíme doměkka. Omáčku dochutíme, vyndáme bobkové listy a vypneme.

  2. Nožky párků přepůlíme, konce každé půlky nařízneme do hvězdičky. Druhou cibuli nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli i párky opečeme.

  3. Na talíř dáme maso, přílohu, přelijeme omáčkou a každou porci ozdobíme půlkou opečeného párku a kopičkou osmažené cibulky. Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!