Hovězí plátky na pivu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková)
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- trocha hladké mouky
- 1 lžíce worchestrové omáčky
- hovězí vývar podle potřeby
- asi 300 ml piva
- 2 nožky debrecinských párků
- olej
Postup Hovězí plátky na pivu
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, na obvodu několikrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme dozlatova. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkové listy a worchester a dusíme. Když je maso skoro měkké, necháme vývar vydusit, maso zasypeme asi lžíci mouky, promícháme, zalijeme pivem a dodusíme doměkka. Omáčku dochutíme, vyndáme bobkové listy a vypneme.
Nožky párků přepůlíme, konce každé půlky nařízneme do hvězdičky. Druhou cibuli nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli i párky opečeme.
Na talíř dáme maso, přílohu, přelijeme omáčkou a každou porci ozdobíme půlkou opečeného párku a kopičkou osmažené cibulky. Podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.