Hovězí nudličky ze zelím a žampiony
Recepty, MinutkySuroviny
- 400 g roštěné
- 3 lžičky sojové omáčky - já používám Kikkoman, je čistě přírodní
- 1/2 - 1 lžičku nastrouhaného zázvoru
- 4 lžíce olivového oleje
- drcený barevný pepř - podle chuti
- 2 lžíce Solamylu
- sůl
- 1/4 menší hlávky zelí
- 8 krémových žampionů mohou být i normální bílé
- olej
Postup Hovězí nudličky ze zelím a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Umícháme si marinádu ze sojovky, zázvoru, oleje, pepře a solamylu.
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na nejnéně na 24h.
Zelí nakrájíme na nudličky a krátce spaříme vroucí vodou. Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
Na rozehřátý olej dáme žampiony, chvíli restujeme a přidáme okapané zelí, osolíme, pokapeme trochou sojovky a chvíli opékáme - aby zelí ještě trochu křupalo. Pak vyndáme z pánve a dáme do tepla.
Na pánev přidáme olej, necháme rozpálit a vložíme maso, které jsme ještě před tím osolili. Zprudka opečeme, ze všech stran, pak přidáme zelí se žampiony a ještě prohřejeme. Podáváme s různě upravenými brambory, nebo s rýží.