Hovězí na sušených houbách

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g libového hovězího masa
2 velké hrsti sušených hub
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
pepř
mletý kmín
sůl
sádlo na restování
hladká mouka + voda na záklechtku

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, posypeme pepřem a solí a vmasírujeme. V papiňáku si dáme roztéct sádlo. Maso s cibulí restujeme zároveň, dokud pořádně nepustí hnědou šťávu. 10-15 min.

  2. Přidáme prolisovaný česnek, ml. kmín a hořčici, promícháme a krátce restujeme. Přidáme houby, zalijeme horkou vodou, zavřeme papiňák a dusíme asi 20 minut.

  3. Na závěr můžeme ještě dochutit solí, pepřem a zahustíme záklechtkou z hl.mouky a vody nebo jíškou. Povaříme 5-10 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!