Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího krku
- 100 g cibule
- 4 lžíce hladké mouky
- (pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
- 80 g másla
- (lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
- 200 ml 33% smetany
- (lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
- svazek kopru
- 2 citrony
- 3–4 lžíce cukru
- sůl
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 8 kuliček celého pepře
- 1,5 litru vody
Postup Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny
Postup přípravy receptu
-
Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.
Vývar přelijeme do mísy a vyjmeme koření. V hrnci orestujeme jíšku z mouky a másla. Přidáme zpět vývar s masem, provaříme 10 minut. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, sekaným koprem a zjemníme smetanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovou mouku a při intoleranci laktózy rostlinné či bezlaktózové produkty.