Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 800 g hovězích líček
- 2 cibule
- 10-12 sušených švestek (namočené do vína)
- 2 řapíky celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2-3 cm zázvoru
- 300 ml červeného suchého vína
- 2 lžíce protlaku
- 1 lžíce červené papriky
- 50 g slaniny
- 2 lžíce sádla
- 300 ml vývaru zeleninový nebo hovězí
- sůl
- pepř
- pálivá paprika
Postup Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli. Restujeme do hněda. Přidáme protlak, švestky s vínem a koření. Po chvíli předěláme do pomalého hrnce, přihodíme maso a podlijeme vývarem. Zapneme na LOW na 7 hodin. Není třeba zahušťovat. Kdo chce, může maso vytáhnout a šťávu projet ručním mixérem.