Hovězí líčka se sušenými švestkami v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g hovězích líček
2 cibule
10-12 sušených švestek (namočené do vína)
2 řapíky celeru
1 mrkev
1 petržel
2-3 cm zázvoru
300 ml červeného suchého vína
2 lžíce protlaku
1 lžíce červené papriky
50 g slaniny
2 lžíce sádla
300 ml vývaru zeleninový nebo hovězí
sůl
pepř
pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli. Restujeme do hněda. Přidáme protlak, švestky s vínem a koření. Po chvíli předěláme do pomalého hrnce, přihodíme maso a podlijeme vývarem. Zapneme na LOW na 7 hodin. Není třeba zahušťovat. Kdo chce, může maso vytáhnout a šťávu projet ručním mixérem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!