Hovězí líčka plněná ančovičkou s pórkovou omáčkou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 kg hovězích líček
- 100 g ančoviček
- 1 středně velký pórek
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená kapie
- olej
- sůl
- pepř
Postup Hovězí líčka plněná ančovičkou s pórkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Líčka očistíme a rozkrojíme tak, abychom měli 1 ks = 1 porce. Zhruba vychází 1/2 líčka na porci. Do každého kousku uděláme zářez a vetkneme ančovičku. Povrch masa opravdu lehce osolíme (ančovičky jsou slané) a opepříme.
Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka orestujeme maso. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme též. Pórek nakrájíme na slabé kolečka, česnek též na slabé plátky a kapii na malé kostičky.
Když začne cibule červenat přidáme pórek a česnek a chvilku restujeme. Pak přidáme kapii a chvilku orestujeme. Přidáme zbylé ančovičky a směs přendáme do pomalého hrnce.
Na směs položíme maso a zapneme PH na stupeň II. na 5 hodin. Po uplynutí této doby vyndáme maso a směs rozmixujeme ponorným mixérem. A podáváme.