Hovězí kousky s majoránkou a šalvějí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 0,5 kg hovězích kousků
- sádlo
- půl paličky česneku (vyšlo to na 7 stroužků)
- majoránka
- šalvěj
- tymián
- sůl
- pepř
Postup Hovězí kousky s majoránkou a šalvějí
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kousky omyjeme, pokud nejsou stejně velké, větší rozkrájíme. Česnek nasekáme nadrobno.
Do kastrolu dáme kousky sádla, na ně hovězí kousky, posolíme, trochu opepříme a posypeme česnekem, majoránkou a šalvějí. Můžeme přidat i trochu tymiánu.
Promícháme a zakryté dáme do trouby na 180 stupňů. Kontrolujeme každých 30 minut a podle potřeby podlijeme vodou - jen tak, aby byla do poloviny masa, nemělo by být celé ponořené, aby se nevařilo.
Když je maso měkké, odkryjeme pokličku, teplotu zvýšíme na 200 stupňů a necháme vodu trochu vydusit. Maso zároveň chytne i trochu tmavší barvu.
Podáváme s bramborami, jako příloha se hodí kysané zelí nebo sterilované okurky.