Hovězí kostky na kari
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 30 dkg hovězího předního masa bez kosti
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 kávová lžička kari koření
- 5 snítek kari koření (smil italský)
- 1 kostka zeleninového bujonu
- sůl, pepř dle potřeby- já jsem nepoužila
Postup Hovězí kostky na kari
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky.
Cibuli a mrkev nakrájíme na půlměsíčky a v hrnci (použila jsem papiňák) na PL oleje orestujeme 3 minuty cibuli, přidáme mrkev a další 3 minutky restujeme.
Pak přidáme kostky masa a za promíchávání necháme zatáhnout.
Přisypeme KL kari, přidáme snítky čerstvého kari, podlijeme 3 dl horké vody, rozdrobíme kostku bujonu a vaříme pod tlakem 40 minut. Pokud vaříme v obyčejném hrnci- tak až do změknutí masa za občasného promíchání a doplnění tekutiny(asi 60 minut-záleží na druhu masa).
Až je maso měkké, vybereme ho z hrnce i s trochou zeleniny bokem, zbytek i se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme, vložíme nazpět odebranou část, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu měla vařené malé nové brambůrky.