Hovězí kostky na bylinkách v papiňáku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 lžíce vepřového sádla
- 2 větší cibule
- ½ lžičky celého kmínu
- ½ lžičky granulovaného česneku
- 800 g hovězí kližky
- 400 ml vývaru (může být i voda)
- 100 ml studené vody
- 2 lžičky škrobu
- 3 lžíce nasekaných lístků libečku
- 1 lžíce nasekaných lístků petržele
- mletý pepř podle potřeby
- sůl podle potřeby
Postup Hovězí kostky na bylinkách v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno.
V papiňáku na rozehřátém tuku do sklovita orestujeme cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso a necháme 3 minuty za promíchávání zatáhnout.
Poté přidáme sůl, pepř, kmín a česnek, zalijeme vývarem, promícháme a uzavřeme poklicí. Pod tlakem na slabém plameni vaříme 40 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, přilijeme ve vodě rozmíchaný škrob, přidáme nasekané bylinky a necháme 2 minuty přejít varem.
Na přílohu je vhodný knedlík, rýže i těstoviny.