Hovězí guláš s mrkví a jablky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky
- 500 g jablek
- 250 g mrkve
- 250 g cibule
- 2 polévkové lžíce oleje
- lžička medu
- lžíce rajského protlaku
- bobkový list
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 500 ml hověziho masového vývaru (stačí bujón)
- majoránka
- citronová šťáva
Postup Hovězí guláš s mrkví a jablky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky a zprudka osmahneme v hrnci na oleji, po zatáhnutí masa přidáme med a rajský protlak a zalijeme vývarem a přidáme prolisovaný česnek, bobkový list a dusíme na mírném plameni dvě hodiny.
Poté osolíme a opepříme a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou cibuli a dáme ještě na půl hodinky dusit.
Nakonec přidáme na kostičky nakrájené a oloupané jablka, majoránku a trochu citrónové šťávy a už jen chvilinku povaříme, jen ať nerozvaříme jablka.