Hovězí bačajské nudličky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

700 g hovězí roštěné
200 g bačajské klobásy
150 g gazdovské slaniny
100 ml rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
mletý pepř
sůl
vývar nebo voda na podlití
nasekané lístky petržele na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky.

  2. V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, až zesklovatí. Přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout. Přidáme protlak, rychle promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem dusíme.

  3. Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu a mrkev, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.

  4. Na přílohu se hodí různě upravené brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!