Hovězí bačajské nudličky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 700 g hovězí roštěné
- 200 g bačajské klobásy
- 150 g gazdovské slaniny
- 100 ml rajčatového protlaku
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- mletý pepř
- sůl
- vývar nebo voda na podlití
- nasekané lístky petržele na posypání
Postup Hovězí bačajské nudličky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a ty pak přes vlákno na nudličky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Klobásu a mrkev nakrájíme na širší hranolky, slaninu na proužky, cibuli na půlměsíčky a česnek na tenké plátky.
V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, až zesklovatí. Přidáme nakrájené maso a necháme ho prudce zatáhnout. Přidáme protlak, rychle promícháme, podlijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem dusíme.
Když je maso téměř měkké, přidáme klobásu a mrkev, podle potřeby podlijeme a dusíme doměkka.
Na přílohu se hodí různě upravené brambory nebo rýže.