Houbové zelí

Recepty, Houby

Suroviny

500 g kysaného zelí (sáček)
120 g slaniny
1 cibule
1 dobrá klobása
2-3 hrsti sušených hub
lžíce hladké mouky
lžička mleté papriky
150 ml mléka (plnotučné)
vývar nebo voda
1-2 lžíce zakysané smetany
kmín
sůl
pepř
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve namočíme houby do teplého mléka. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka a zelí překrojíme. Vyškvaříme slaninu a přidáme cibuli.

  2. Když cibule začne zlátnout, přihodíme klobásu a po chvíli scezené houby s kmínem. Mléko nevyléváme. Krátce opečeme a vsypeme papriku.

  3. Vše zamícháme a přidáme zelí. Zalijeme vývarem, ale jen tak, aby byl zároveň se zelím. Vaříme asi 8-10 minut. V odloženém mléku rozmícháme mouku a přidáme k zelí.

  4. Vše zamícháme a vaříme dalších cca 10-15 minut. Nakonec odebereme trochu zelí a smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme ji k zelí a už jen prohřejeme. Zelí dochutíme a podáváme s chlebem nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!