Houbové soté na polentovém koláčku s baklažánem
Recepty, HoubySuroviny
- na houbove sote:
- 400 g cerstvych hub (pouzila jsem zampiony)
- mensi cibule
- strouzek cesneku
- cerstvy rozmaryn
- hladkolista petrzel
- par kapek citronove stavy
- balsamikovy ocet
- olivovy olej
- drceny pepr
- sul
- na polentove kolacky:
- 100 g instantni polenty
- 200 ml mleka
- 200 ml masoveho vyvaru
- platek masla
- sul
- lilek
Postup Houbové soté na polentovém koláčku s baklažánem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a cesnek nakrajime na drobno a na olivovem oleji osmazime do zlatova. Pote prisypeme houby pokrajene na vetsi kousky, smes osolime, opeprime a chvilku restujeme, obcas prohodime.
Odstavime z ohne, zakapneme citronovou stavou a balsamikem. Nakonec posypeme nasekanymi listky rozmarynu a hladkoliste petrzele.
Mleko a vyvar privedeme k varu, dle potreby dosolime a za staleho michani vsypeme polentu. Odstavime a michame do zhoustnuti. Nakonec vmichame platek masla. Pripravenou kasi naplnime olejem vytrene formy na kolacky o prumeru 12 cm.
Lilek nakrajime na kolecka, posolime a nechame vypotit. Pote pomoci papiroveho ubrousku osusime a smazime do zlatova. Kolacek vyjmeme z formy, ozdobime platkem lilku, houbovou smesi a zakapneme olivovym olejem a balsamikovym octem.