Holubce - plněné zelné listy

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 hlávka zelí
1 kg mletého masa
200 g nevařené rýže
1 velký kečup
1 velká cibule
pepř
sůl
(směs z masa a rýže si ochuťte kořením nebo česnekem podle své chuti,jak co máte rádi)

Postup přípravy receptu

  1. Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka.

  2. Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály.

  3. Propláchneme ve vodě syrovou rýži, kterou vložíme do mísy.

  4. Pak přidáme maso, sůl, pepř, pokrájenou cibuli a ostatní koření, které uznáme za vhodné, ale nemusí být. Směs propracujeme.

  5. Do každého listu z hlávky dáme 1 lžíci až 2 lžíce směsi, zabalíme do balíčků.

  6. Na dno hrnce vložíme napařovák, na ten pokládáme balíčky s přehybem dolů. Balíčky klademe na sebe.

  7. Na balíčky nalijeme polovinu lahve kečupu a dolijeme vodou. Vaříme pozvolna 1 hodinu.

  8. Balíčky vyjmeme z vody a podáváme s kečupem a kysanou smetanou. 2.možnost Balíčky vyskládáme vedle sebe do pekáčku a zalijeme rajskou omáčkou.

  9. Pečeme v troubě přiklopené asi 1 hodinu.

  10. Potom zjemníme kysanou smetanou. 3.možnost Balíčky vyskládáme do sádlem vymaštěného pekáčku.

  11. Poklademe kysaným zelím, které ochutíme cukrem a solí.

  12. Přidáme angl. slaninu a podlijeme vodou.

  13. Zapékáme přiklopené hodinu a poté dopečeme, aby balíčky měly zlatavou kůrčičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!