Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 hanger steaky
hrubá sůl
pepř
Na omáčku:
hrst čerstvých ostružin (popř. cca 4PL ostružinové zavařeniny, v tom případě už nepřidáváme cukr)
snítka tymiánu
1KL hnědého cukru
1PL balsamikového krému
1PL demi glace nebo gelový hovězí bujón
100ml vína (bílé nebo červené)
kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené.

  2. Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce.

  3. Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.

  4. Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat.

  5. Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek.

  6. Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí a pepřem a zjemníme kouskem chladného másla. Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!