Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 2 hanger steaky
- hrubá sůl
- pepř
- Na omáčku:
- hrst čerstvých ostružin (popř. cca 4PL ostružinové zavařeniny, v tom případě už nepřidáváme cukr)
- snítka tymiánu
- 1KL hnědého cukru
- 1PL balsamikového krému
- 1PL demi glace nebo gelový hovězí bujón
- 100ml vína (bílé nebo červené)
- kousek másla
- pepř
- sůl
Postup Hanger steak (veverka) s ostružinovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Steaky pokojové teploty opečeme z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi k tomu určené.
Podrobnější popis přípravy steaku je v receptu uvedeném v poznámce.
Vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívat po dobu přípravy omáčky.
Do výpeku přidáme malý kousek másla, hnědý cukr, ostružiny a tymián a necháme zkaramelizovat.
Poté přilijeme balsamikový krém, promícháme, podlijeme vínem a přidáme demi glace nebo gelový bujón. Necháme vše povařit do změknutí ostružin. Ostružiny rozmačkáme a vše propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili semínek.
Vrátíme na pánev, svaříme na požadovanou hustotu, dochutíme solí a pepřem a zjemníme kouskem chladného másla. Steaky osolíme a opepříme, servírujeme na nahřátý talíř.