Hamburger Classic
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1,2 kg mletého masa mix (vepřové, hovězí, může být pouze hovězí nebo vepřové, já si oblíbil mix)
- 8 ks sezamových housek na hamburgery (v každém supermarketu by je měli mít)
- 8 ks ledového salátu (pokud jej nevyužijete zbytek na něco jiného, kupte menší plátek 1 ks)
- 8 plátků sýru Cheddar
- 2 ks cibule
- 2 ks rajčata
- 1 sklenice tatarské omáčky
- 1 balení kečupu
- 1 hrst soli
- 1 hrst pepře
Postup Hamburger Classic
Postup přípravy receptu
-
Nejprve vezmeme mleté maso a promícháme ho s pepřem, solí a Worcesterovou omáčkou. Poté z masa vytvoříme 8 placiček (měly by mít tak kolem 15 cm v průměru, tloušťka přes 1 cm, při opečení na pánvi se pak smrsknou na velikost housek).
Připravte si chedar. Pokud máte plátkový sýr tavený (který se dává do toastů), je také dobrý.
Placičky opečeme na těžší pánvi nad středním plamenem. Opékáme 2 minuty a poté placičky obrátíme. Nyní na opečenou stranu každé placky připlácněte plátek sýra. Opékáme další dvě minuty než placky dáme na talíř a můžeme sestavit hamburger.
To, jak si sestavíte svůj hambáč, zálaží čistě na vás, ale klasicky to dělám takto: (odspoda nahoru) spodní housku potřu kečupem a tatarkou, poté vložím maso s rozteklým sýrem, pak cibulku, list salátu, rajče, a horní housku opět potřu kečupem nebo tatarkou (nebo jiným dresingem dle chuti). Samozřejmě něco mužete vynechat, nebo naopak přidat, podle chuti. Doufám, že vám tento recept pomohl udělat vám vydatnou večeři (nebo oběd) v americkém stylu.