Jablková roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
100 g hladké mouky
100 g cukr krupice
20 g kakaa
5 vajec
Náplň:
400 g šťavnatých ne kyselých jablek
100 g cukr krystal
25 g vanilkový puding
40 g másla
2 lžíce skořicového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
šlehačka na ozdobení
rum

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s kakaem a lehce vmícháme do pěny. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Pečeme v troubě asi 10 minut na 180°C. Upečený korpus necháme krátce vychladnout, pak i s papírem stočíme.

  3. Náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme do kastrůlku, přidáme asi lžíci vody, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme skořicový cukr a asi 10 minut podusíme.

  4. Pudink rozmícháme ve dvou lžících vody, přidáme k jablkům a ještě krátce povaříme. Do teplého vmícháme máslo a necháme vychladnout.

  5. Z korpusu opatrně sundáme papír, pokapeme rumem, rozetřeme náplň, stočíme a dáme alespoň 2 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme cukrem a zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!