Jablková roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 100 g hladké mouky
- 100 g cukr krupice
- 20 g kakaa
- 5 vajec
- Náplň:
- 400 g šťavnatých ne kyselých jablek
- 100 g cukr krystal
- 25 g vanilkový puding
- 40 g másla
- 2 lžíce skořicového cukru
- 1 lžíce citrónové šťávy
- šlehačka na ozdobení
- rum
Postup Jablková roláda
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s kakaem a lehce vmícháme do pěny. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v troubě asi 10 minut na 180°C. Upečený korpus necháme krátce vychladnout, pak i s papírem stočíme.
Náplň: Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme do kastrůlku, přidáme asi lžíci vody, zakapeme citrónovou šťávou, přidáme skořicový cukr a asi 10 minut podusíme.
Pudink rozmícháme ve dvou lžících vody, přidáme k jablkům a ještě krátce povaříme. Do teplého vmícháme máslo a necháme vychladnout.
Z korpusu opatrně sundáme papír, pokapeme rumem, rozetřeme náplň, stočíme a dáme alespoň 2 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme cukrem a zdobíme šlehačkou.