Gyros v Libanonském chlebu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg krkovičky
- 1/2 kg vepřové kýty nebo hovězí kýty
- koření Gyros (od Kotányi)
- 5 lžic oleje
- Pita chléb (Libanonský chléb)
- Na zelný salát:
- 1/4 kg bílého hlávkového zelí
- 2 mrkve
- 1 červená paprika
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- sůl
- cukr podle chuti
- Omáčka Tzaziki:
- koření Tzatziki od Kotányi
- kelímek zakysané smetany
- kelímek bílého jogurtu
Postup Gyros v Libanonském chlebu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí křehlo a pustilo vodu.
Masíčko opečeme na pánvi a ještě dáme asi na 10 minut dotáhnout do trouby. Na Libanonský chléb dáme zelný salát, na to poklademe maso a srolujeme jako palačinku.
Dáme na pánev po masíčku a šup s tím ještě na chvilku do trouby, aby nebyl chléb studený. Přendáme na talíře, přelijeme Tzaziki omáčkou a můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.