Gyros v Libanonském chlebu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg krkovičky
1/2 kg vepřové kýty nebo hovězí kýty
koření Gyros (od Kotányi)
5 lžic oleje
Pita chléb (Libanonský chléb)
Na zelný salát:
1/4 kg bílého hlávkového zelí
2 mrkve
1 červená paprika
3 lžíce oleje
2 lžíce octa
sůl
cukr podle chuti
Omáčka Tzaziki:
koření Tzatziki od Kotányi
kelímek zakysané smetany
kelímek bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí křehlo a pustilo vodu.

  2. Masíčko opečeme na pánvi a ještě dáme asi na 10 minut dotáhnout do trouby. Na Libanonský chléb dáme zelný salát, na to poklademe maso a srolujeme jako palačinku.

  3. Dáme na pánev po masíčku a šup s tím ještě na chvilku do trouby, aby nebyl chléb studený. Přendáme na talíře, přelijeme Tzaziki omáčkou a můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!