Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 400 g zaječího masa (1 zaječí kýta nebo zaječí plec)
- 1 malý pórek
- 1 malá cibule
- 120 ml vinného octa
- 120 ml suchého červeného vína
- 250 ml vody
- 3 kuličky pepře
- 3 kuličky jalovce
- 2 rovné lžičky mouky
- 150 g rostlinného tuku
- 600 ml (nemastného) vývaru z hovězího masa nebo kostí
- 1 lžíce kysané smetany
- 25 g rybízového džemu
- 1 polévková lžíce koňaku
Postup Guláš ze zajíce se zeleninou a zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Zaječí maso omyjeme a rozdělíme na menší kousky.
Pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka.
Smícháme ocet, vodu a víno, přidáme zeleninu, celé koření a 10 min vaříme.
Horkou marinádu nalejeme na zaječí maso. Necháme vychladnout, přikryjeme a 24 hodin marinujeme.
Potom maso vyjmeme, osolíme, opepříme a na rostlinném tuku zprudka opečeme.
Zaprášíme moukou, osmahneme, přilejeme vývar, promícháme.
Marinádu zcedíme a zeleninu přidáme k masu.
Na mírném ohni dusíme cca 1 hodinu.
Ke konci necháme šťávu vydusit, aby vznikla přiměřeně hustá šťáva.
Přidáme smetanu, džem, koňak a už nevaříme. Smetanu a džem můžeme také přidat na talíř, jako ozdobu. Příloha - knedlík, krupicové noky...