Guláš z býčích žláz (koulí)

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 pár býčích žláz
1 velká cibule
1 červená kapie
1 slovenská paprika
1 PL rajského protlaku
3 PL sádla
1 dcl červeného vína
1 PL sójovky
4 dkg zázvoru
2 chilli papričky
3 celé jarní cibulky
2 PL sladké papriky
přiměřeně divokého koření
1 lžička kmínu
1 lžička sušeného libečku
sůl, pepř
hovězí vývar
1 stroužek česneku
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném sádle osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření, na kousky nakrájené papriky a zázvor, promícháme a přidáme rajský protlak, na kostky pokrájené žlázy a vše pořádně orestujeme.

  2. Zaprášíme mletou sladkou papriku, zamícháme, přidáme víno a na nejmenší výhřevnost důkladně mícháme aby se odpařil alkohol, znovu podlijeme - tentokrát vývarem.

  3. Dáme sůl, pepř, sójovou omáčku, cibulovité části jarní cibulky v celku, chilli (není nutné) a za občasného míchání a mírného podlévání silným vývarem dusíme, až je maso měkké. Přidáme našprtaný česnek a libeček. Pokud je potřeba, zahustíme moukou a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!