Guláš z býčích žláz (koulí)
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 pár býčích žláz
- 1 velká cibule
- 1 červená kapie
- 1 slovenská paprika
- 1 PL rajského protlaku
- 3 PL sádla
- 1 dcl červeného vína
- 1 PL sójovky
- 4 dkg zázvoru
- 2 chilli papričky
- 3 celé jarní cibulky
- 2 PL sladké papriky
- přiměřeně divokého koření
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušeného libečku
- sůl, pepř
- hovězí vývar
- 1 stroužek česneku
- mouka
Postup Guláš z býčích žláz (koulí)
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném sádle osmažíme do hněda cibuli, přidáme divoké koření, na kousky nakrájené papriky a zázvor, promícháme a přidáme rajský protlak, na kostky pokrájené žlázy a vše pořádně orestujeme.
Zaprášíme mletou sladkou papriku, zamícháme, přidáme víno a na nejmenší výhřevnost důkladně mícháme aby se odpařil alkohol, znovu podlijeme - tentokrát vývarem.
Dáme sůl, pepř, sójovou omáčku, cibulovité části jarní cibulky v celku, chilli (není nutné) a za občasného míchání a mírného podlévání silným vývarem dusíme, až je maso měkké. Přidáme našprtaný česnek a libeček. Pokud je potřeba, zahustíme moukou a dochutíme.