Grilovaná panenka na hráškovém pyré
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- hrubší medailonky z panenky
- chilli olej
- utřený česnek
- sůl
- pepř
- kousek másla
- Na pyré:
- 300 g mraženého hrášku
- 2 brambory
- 2-3 stroužky česneku
- horká smetana
- máslo
- sůl
Postup Grilovaná panenka na hráškovém pyré
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce roztlačíme dlaní. Vetřeme česnek a zakápneme olejem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.
Půl hodiny před přípravou maso z lednice vytáhneme. Dáme společně vařit nakrájené brambory s hráškem a solí do měkka.
Suchou grilovací pánev rozpálíme. Maso opečeme z každé strany cca 2 minuty, podle velikosti medailonků.
Hotové maso odložíme, osolíme a opepříme. Necháme cca 5 minut odležet. Uvařený hrášek s brambory rozmixujeme ponorným mixérem s máslem a smetanou do hladka.