Grilovaná panenka na hráškovém pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

hrubší medailonky z panenky
chilli olej
utřený česnek
sůl
pepř
kousek másla
Na pyré:
300 g mraženého hrášku
2 brambory
2-3 stroužky česneku
horká smetana
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce roztlačíme dlaní. Vetřeme česnek a zakápneme olejem. Necháme uležet, nejlépe do druhého dne.

  2. Půl hodiny před přípravou maso z lednice vytáhneme. Dáme společně vařit nakrájené brambory s hráškem a solí do měkka.

  3. Suchou grilovací pánev rozpálíme. Maso opečeme z každé strany cca 2 minuty, podle velikosti medailonků.

  4. Hotové maso odložíme, osolíme a opepříme. Necháme cca 5 minut odležet. Uvařený hrášek s brambory rozmixujeme ponorným mixérem s máslem a smetanou do hladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!