Grilovaná makrela s květákovým kuskusem

Recepty, Ryby

Suroviny

Květákový kuskus:
1/2 květáku
1 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 limetky
1 červená chilli paprička
2 jarní cibulky
1 stroužek českého česneku
sůl
pepř
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 lžíce nasekané máty
Makrela:
3 středně velké makrely s kůží
sůl
uzená paprika
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ryby na každém boku nařízneme třikrát příčnými řezy, osolíme, potřeme olejem, posypeme paprikou a odložíme na chvíli do chladu.

  2. Květák rozebereme na menší růžičky, vložíme do mixéru a krátce rozmixujeme na zrnka velikosti kuskusu. Pak k němu přimícháme olej, šťávu z limetky, nakrájenou chilli papričku, nadrobno nasekaný stroužek česneku, cibulky nakrájené na kolečka a podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme nasekané bylinky.

  3. Odleželé makrely grilujeme dozlatova. Na talíře rozdělíme květákový kuskus a nahoru položíme porci grilované ryby. Podáváme s klínkem limety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!