Frittata s cuketou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 vajec
600 g cukety - mladé a křehké (můžete nahradit jinou zeleninou nebo houbami a pod.)
1 cibule
6 lžic strouhaného sýra - nejlépe parmazánu
1 lžíce mléka
olivový olej
sůl, pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji usmažíme cibuli nakrájenou na půlkroužky dočervena. Cibuli vyjmeme a vložíme tenké plátky cuket, které také opečeme dočervena a doměkka.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem, solí, pepřem, nasekanou bazalkou, přidáme sýr a osmahnutou zeleninu.

  3. Vlijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje, ztlumíme plamen a zvolna propékáme. Když už zbývá jen, aby zčervenal i povrch, vložíme pánev na chvíli pod gril a necháme dodělat.

  4. Nemáme-li pánev, kterou můžeme dát do trouby, vlijeme hmotu do pekáčku vyloženého papírem na pečení a potřeného olejem. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při 180°C asi 25-30 minut. Na dokončení zapneme horkovzduch a dáme pekáček na horní příčku.

  5. Podáváme teplé i studené s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!