Fofr bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek mléka
1 cukr vanilka
2 vajíčka
1 prášek do pečiva
130 g másla nebo hery
ovoce - jahody, borůvky (co kdo má nejraději a je to výborný, jde jakékoliv ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, máslo dáme do mísy a rukama uděláme žmolenku, poté odebereme hrnek a dáme stranou. Do zbytku, co zůstal v misce, přidáme mléko, vajíčka, prášek do pečiva a vymícháme v hladké těsto.

  2. To vlijeme na vymazaný plech, poklademe ovocem a nakonec dáme žmolenku, co jsme si odebrali na začátku.

  3. Dáme do trouby na 30 minut a 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!