Filety z mořských ryb na rajčatech

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety z pangasius (jakýchkoliv mořských ryb)
1 cibule
2 stroužky česneku
3 rajčata
1 lžička bazalky
200 ml rajčatového protlaku
2 dl bílého suchého vína
1 lžička hladké mouky
sůl
olej
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety osolíme a jemne okoreníme bielym mletým korením.

  2. Na panvici na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak a pridáme na kocky narezané paradajky. Krátko opražíme, pridáme pretlak, bazalku a zalejeme 1,5 dl vína. Premiešame.

  3. Na vrch uložíme filety a prikryté dusíme 15-20 min (podľa hrúbky).

  4. Potom filety vyberieme a udržiavame v teple.

  5. Múku rozhabarkujeme vo zvyšku vína a omáčku zahustíme. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme bielym korením. Filety podávame preliate omáčkou. Ako prílohu podávame varené zemiaky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!