Filety z mořských ryb na rajčatech
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z pangasius (jakýchkoliv mořských ryb)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 lžička bazalky
- 200 ml rajčatového protlaku
- 2 dl bílého suchého vína
- 1 lžička hladké mouky
- sůl
- olej
- bílý pepř
Postup Filety z mořských ryb na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Filety osolíme a jemne okoreníme bielym mletým korením.
Na panvici na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a cesnak a pridáme na kocky narezané paradajky. Krátko opražíme, pridáme pretlak, bazalku a zalejeme 1,5 dl vína. Premiešame.
Na vrch uložíme filety a prikryté dusíme 15-20 min (podľa hrúbky).
Potom filety vyberieme a udržiavame v teple.
Múku rozhabarkujeme vo zvyšku vína a omáčku zahustíme. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme bielym korením. Filety podávame preliate omáčkou. Ako prílohu podávame varené zemiaky.