Fazolový guláš s uzeným masem a bramborami
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g větších fazolí
- 200 g uzené krkovice
- 4-5 brambor
- 1 velká cibule
- lžíce sádla
- 2 rovné lžíce papriky
- 100 ml světlého piva
- 100 ml rajčatového pyré
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- bobkový list
Postup Fazolový guláš s uzeným masem a bramborami
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den dolijeme vodu, aby byla pořád nad fazolemi a dáme vařit s bobkovým listem. Vaříme do měkka a před koncem osolíme.
Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle opečeme do zlatova. Přidáme papriku a po chvilce mouku. Orestujeme a zalijeme pivem, scezenou vodou z fazolí a pyré.
Metličkou prošleháme a přidáme brambory nakrájené na větší kousky. Osolíme, opepříme a vaříme, až brambory změknou. Občas promícháme, aby se brambory nepřipálily.
Uzené maso nakrájíme na kostky a opečeme. K uvařeným bramborům přidáme fazole a maso. Společně prohřejeme, dochutíme chilli, případně solí a podáváme s chlebem.