Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- Sterilované fazkolové lusky Bonduelle
- Smetana
- máslo
- mouka hladká
- masový vývar
- cukr
- sůl
- ocet
- Brambory jako příloha
Postup Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu si připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme si uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso, ale vejce, stačí zalít vodou s masoxem. Provaříme a podle potřeby dohustím záklechtkou (rozkvedlanou moukou ve vodě).
Pokud je konzistence omáčky, přilijeme smetanu. Já používám 33% a ještě chvilku provaříme. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu. Nakonec vsypeme fazolky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Fazolky Bonduel jsou měkké a tak není třeba vařit, mám s nimi nejlepší zkušenosti. Jak chuťově tak i vzhledově jsou vynikající.
Jako přílohu si připravíme klasické vařené brambory, nebo kdo má rád i knedlík. Podáváme s hovězím vařeným masem anebo s vejcem.