Farská bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g másla
- 6 vajec
- 250 g moučkového cukru
- 250 ml smetany
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- citronová kůra strouhaná
- 2 polévkové lžíce strouhaných mandlí
- 2 polévkové lžíce rozinek (namočených v rumu)
- rum
- 1 vanilkový cukr
- citronová šťáva do sněhu
Postup Farská bábovka
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem, současně vmícháváme smetanu, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, strouhané mandle a rozinky i s troškou rumu.
Těsto zlehčíme sněhem vyšlehaným s několika kapkami citronové šťávy a vanilkovým cukrem.
Krémové těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané bábovkové formy a pečeme při 175 st. 45-60 minut.