Farská bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g másla
6 vajec
250 g moučkového cukru
250 ml smetany
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
citronová kůra strouhaná
2 polévkové lžíce strouhaných mandlí
2 polévkové lžíce rozinek (namočených v rumu)
rum
1 vanilkový cukr
citronová šťáva do sněhu

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem, současně vmícháváme smetanu, mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, strouhané mandle a rozinky i s troškou rumu.

  2. Těsto zlehčíme sněhem vyšlehaným s několika kapkami citronové šťávy a vanilkovým cukrem.

  3. Krémové těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané bábovkové formy a pečeme při 175 st. 45-60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!