Extra rychlé a křupavé rohlíčky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 350 g hladké mouky
- 30 g rozpuštěného másla
- 1 lžička soli
- 21 g čerstvého droždí
- 250 ml vlažného mléka
- 1 lžička cukru
- mléko na potření
Postup Extra rychlé a křupavé rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Do misky rozdrobíme droždí, které jsme nechali při pokojové teplotě zteplat, přidáme vlažné mléko a lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.
Do jiné mísy nasypeme prosátou hladkou mouku, sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme na hladké těsto (popřípadě můžeme ještě do těsta během hnětení přidat 2 lžíce mouky). Vypracované těsto necháme kynout 30 minut.
Po této době znovu ručně zpracujeme a dáme opět na 30 minut kynout. Kynuté těsto rozdělíme na 4 části, z těch částí uděláme kuličky, které pak ještě necháme chvíli kynout.
Nakynuté části rozdělíme na další dílky tak, aby vznikly malé trojúhelníky, které rozválíme a smotáme do tvaru rohlíčků.
Smotané rohlíčky dáme na plech, potřeme mlékem a necháme ještě na plechu kynout. Mezitím předehřejeme troubu, do které na dno dáme nádobu s vodou.
Do předehřáté trouby dáme plech s rohlíčky a pečeme při teplotě 180°až 200°C. Hotové necháme vychladnout a můžeme je začít konzumovat.