Extra projahodovaný řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpusek:
3 vejce
3 PL krupicového cukru
3 vrchovaté PL polohrubé mouky
pár kapek vanilkové esence
3 PL vřelé vody
3 PL oleje
1/2 prášku do pečiva
hrst jahod na drobno pokrájených
Krém:
1 práškový pudink s příchutí jogurtovou
4 PL krupicového cukru
hrst jahod na drobno
1 červený tvaroh
300 ml mléka
prášková želatina uvařená dle návodu na sáčku
jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem a esencí vyšleháme do bělavé pěny, postupně vešleháme střídavě vodu a olej. Potom opatrně vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec jahody na drobno, lehce poprášené moukou.

  2. Nalijeme od krajů do vystříkané formy a pečeme na cca 160°C d růžova. Ozkoušíme upečenost špejlí, zda je po vytažení suchá.

  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. V závěru do něj vhodíme pokrájené jahody, zamícháme a necháme přikryté vychladnout.

  4. Do vychlazeného pudinku vešleháme tvaroh.

  5. Polovinu naneseme na korpusek, poklademe rozpůlenými jahodami. Pokryjeme zbytkem krému. Vrch ozdobíme jahodami. Boky jeho plátky.

  6. Uvařenou želatinu nanášíme mašlovacím štětcem na ovoce a jemně mezi něj.

  7. Necháme vychladit a druhý den průbnem, zda zvládneme košt.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!