Extra projahodovaný řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpusek:
- 3 vejce
- 3 PL krupicového cukru
- 3 vrchovaté PL polohrubé mouky
- pár kapek vanilkové esence
- 3 PL vřelé vody
- 3 PL oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- hrst jahod na drobno pokrájených
- Krém:
- 1 práškový pudink s příchutí jogurtovou
- 4 PL krupicového cukru
- hrst jahod na drobno
- 1 červený tvaroh
- 300 ml mléka
- prášková želatina uvařená dle návodu na sáčku
- jahody na ozdobu
Postup Extra projahodovaný řez
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem a esencí vyšleháme do bělavé pěny, postupně vešleháme střídavě vodu a olej. Potom opatrně vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec jahody na drobno, lehce poprášené moukou.
Nalijeme od krajů do vystříkané formy a pečeme na cca 160°C d růžova. Ozkoušíme upečenost špejlí, zda je po vytažení suchá.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. V závěru do něj vhodíme pokrájené jahody, zamícháme a necháme přikryté vychladnout.
Do vychlazeného pudinku vešleháme tvaroh.
Polovinu naneseme na korpusek, poklademe rozpůlenými jahodami. Pokryjeme zbytkem krému. Vrch ozdobíme jahodami. Boky jeho plátky.
Uvařenou želatinu nanášíme mašlovacím štětcem na ovoce a jemně mezi něj.
Necháme vychladit a druhý den průbnem, zda zvládneme košt.