Exotický bůček

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,2 kg vepřový bůček s kostí a kůží
600 g brambory větší
2 červené cibule
3 stroužky česneku
4 cm zázvor nakrájený
1 lžička směsi 5 koření
200 ml kokosové mléko
300 g Marináda rendang
1 skořice
1 hřebíček
1 anýz
1 kardamon
2 lžíce Tamarind
3 lžíce opraženého kokosu
1 lžička palmového cukru
1 šalotka
1 cm Galangal
2 kafírové lísty
1 citronova tráva

Postup přípravy receptu

  1. Do nakrajaneho bocika som ostrym nozom narezal kozu.(V nasich koncinach nie je bravcove velmi popularne tak sa da kupit lacno velmi pekny bocik). Maso som stedre ponatieral cinskou zmesou 5 koreni.

  2. Cesnak, cerstvy zazvor a cibulu som na hrubo nakrajal a dal do zapekacej misky, Mal som pekne zemiaky ruzaky ktore som len poriadne orajbal a nechal v supke a nakrajal na hrubsie platky.

  3. Do misky alebo na pekac som naukladal na striedacku zemiaky a ochuteny bocik. Vsetko som zalial marinadou Rendang (mi sme ju vyrabali) ale suroviny sa daju tazko zohnat a podobna sa da kupit v azijskych obchoch alebo retazcoch alebo pouzit inu podobnu kari omacku.Rendang je nepaliva. Vsetko zaliali kokosovyn nliekom a sup do truby.(sem tam podlial Treba skusat ale cca hodinu.Rendang je povazovane za suchsie kari ale velmi dobre drzi na mase.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!