Exotický bůček
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,2 kg vepřový bůček s kostí a kůží
- 600 g brambory větší
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 cm zázvor nakrájený
- 1 lžička směsi 5 koření
- 200 ml kokosové mléko
- 300 g Marináda rendang
- 1 skořice
- 1 hřebíček
- 1 anýz
- 1 kardamon
- 2 lžíce Tamarind
- 3 lžíce opraženého kokosu
- 1 lžička palmového cukru
- 1 šalotka
- 1 cm Galangal
- 2 kafírové lísty
- 1 citronova tráva
Postup Exotický bůček
Postup přípravy receptu
-
Do nakrajaneho bocika som ostrym nozom narezal kozu.(V nasich koncinach nie je bravcove velmi popularne tak sa da kupit lacno velmi pekny bocik). Maso som stedre ponatieral cinskou zmesou 5 koreni.
Cesnak, cerstvy zazvor a cibulu som na hrubo nakrajal a dal do zapekacej misky, Mal som pekne zemiaky ruzaky ktore som len poriadne orajbal a nechal v supke a nakrajal na hrubsie platky.
Do misky alebo na pekac som naukladal na striedacku zemiaky a ochuteny bocik. Vsetko som zalial marinadou Rendang (mi sme ju vyrabali) ale suroviny sa daju tazko zohnat a podobna sa da kupit v azijskych obchoch alebo retazcoch alebo pouzit inu podobnu kari omacku.Rendang je nepaliva. Vsetko zaliali kokosovyn nliekom a sup do truby.(sem tam podlial Treba skusat ale cca hodinu.Rendang je povazovane za suchsie kari ale velmi dobre drzi na mase.