Mascarpone koláčky s exotickým přelivem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 180 g čokoládových sušenek nebo kakaových sušenek
- 50 g vlašských ořechů
- 100 g másla
- 1 lžíce javorového sirupu
- Náplň:
- 250 g Mascarpone
- 200 ml zakysané smetany
- 100 g bílé čokolády
- 1/2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
- Ovocný přeliv:
- 5 ks marakuje
- 1 mandarinka
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky želatiny
- Zdobení:
- plátky mandarinek
- máta na zdobení
Postup Mascarpone koláčky s exotickým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Sušenky a vlašské ořechy rozmixujeme na jemno. Přidáme javorový sirup, měkké máslo a zpracujeme v kompaktní hmotu.
Formičky o průměru 12 cm vyložíme sušenkovým základem a dáme do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Za stálého míchání zašleháme mascarpone. Odstavíme z vodní lázně a vmícháme zakysanou smetanu a zázvor.
Vzniklým hladkým krémem naplníme sušenkové košíčky, opět uložíme do chladu a necháme několik hodin tuhnout.
Mandarinku rozdělíme na dílky, vyfiletujeme a nakrájíme na kousky. Marakuje rozdělíme na poloviny a lžičkou vydlabeme dužninu (dužnina obsahuje semínka, kdo je nemá rád, může propasírovat přes sítko). Vložíme do kastrůlku, přidáme javorový sirup, želatinu a krátce povaříme.
Necháme vychladnout a naneseme na povrch koláčku. Nakonec ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.