Dýňovo-cuketové lasagne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

150 g lasagne
150 g šunky od kosti
1 šálek dýně (pyré je možné použít klasickou velkou dýni, stejně jako dýni hokaido či máslovou)
1/2 cukety
1 plechovka rajčat (případně adekvátní množství čerstvých)
1 malá cibule
hrstka čerstvé bazalky či oregana
1 - 2 lžíce cukru (dle kyselosti rajčat)
1 lžička bazalkového pesta
1 kelímek smetany ke šlehání
sůl
pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, na jemno nastrouhanou cuketu a šunku od kosti na nudličky.

  2. Poté přidáme konzervu nasekaných rajčat, šálek dýňového pyré (pozn. nejspíše by šlo nastrouhat dýni stejně jako cuketu, ale nezkoušela jsem, měla jsem už hotové pyré) a hrstku nasekané bazalky.

  3. Dle potřeby přidáme smetanu tak, aby se vytvořila řidší omáčka. Dochutíme solí, pepřem, pestem a cukrem.

  4. Do vymazaného pekáčku klademe syrovou těstovinu, na ni vrstvu omáčky a parmezánu a opakujeme, dokud nevypotřebujeme všechnu omáčku. Končíme vrstvou omáčky a případně parmezánu.

  5. Těstoviny nepředvařuji, v řidší omáčce se krásně uvaří samy.

  6. Pečeme přikryté v troubě na 180°C přibližně 35 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!