Dýňové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

250 g dýně - máslová nebo Hokkaidó
2 lžíce oleje
250 ml mléka
250 g bílého pečiva - houska, rohlík, veka
2 vejce
cca 100 g hrubé mouky
sůl
bílý pepř mletý
nasekaná petrželka - není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Dýni pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky. Dáme do pekáče s pečícím papírem, zakápneme olejem, osolíme, opepříme a necháme péct asi 20 minut na 200 °C. Dýně by měla být měkká. Necháme ji vychladit. Žloutky smícháme s mlékem, přidáme rohlíky pokrájené na kostičky, hrubou mouku a dýni s petrželkou (můžeme vynechat). Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  2. Z těsta děláme mokrou rukou kulaté knedlíky o velikosti tenisáku. Dáváme do vroucí osolené vody, na cca 15 minut od vyplavání. Vyzkoušíme jeden před vyndáním všech.

  3. Výborné jsou jako příloha k pečenému masu se zelím... Klidně jen se zelím a smaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!