Dýňové cupcaky
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 130 ml oleje
- 90 g třtinového cukru
- 2 vejce
- špetka drcené vanilky
- 180 g oloupané a nahrubo nastrouhané dýně (hokkaido nebo máslové)
- 45 g sušených rozinek a
- 45 g sušených brusinek
- citrónová kůra
- 1 lžička mleté skořice
- 180 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička jedlé sody
- na dokončení:
- 125 g čerstvého smetanového sýra (Philadelphia, Buko, Lučina)
- 40 g moučkového cukru
- hrst kešu oříšků nebo jiných oříšku na ozdobení
Postup Dýňové cupcaky
Postup přípravy receptu
-
Olej vlijeme do mísy, přidáme cukr, vejce a vanilkou a vše prošleháme. Vmícháme nastrouhanou dýni, rozinky s brusinkami a citronovou kůru. Přisypeme skořici, přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a sodou a všechno zlehka promícháme. Těsto rozdělíme lžící do 3/4 výšky muffinových formiček vyloženými papírovými košíčky. Pečeme při 180°C asi 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
Na krém prošleháme sýr s cukrem nejlépe elektrickým šlehačem. Natřeme na dortíky a ozdobíme půlkami kešu oříšků.