Dýňové chilli

Recepty, Mleté maso

Suroviny

2 PL oleje
1 středně velká cibule
3 stroužky česneku utřeného
450 g mletého hovězího masa
1 žlutá paprika
2 konzerva (á 400 g) červených fazolí ve slaném nálevu
2 hrnky vody
1 kostka slepičího bujónu nebo 2 hrnky (480 ml) kuřecího vývaru
450 g dýňového pyré
1 kL sušené petrželové natě
1 kL mletého chilli
1 1/2 kL sušeného oregana
1 1/2 kL kmínu (římský kmín, Comino)
1 1/2 kL soli

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci (cca 3 - 5 l) zpěníme na oleji cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut. Přidáme papriku a restujeme dalších 5 minut.

  2. Nakonec přidáme všechny zbývající suroviny, přivedeme k varu, snížíme teplotu na nižší stupeň (1-3), přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 2 hodiny.

  3. Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným sýrem a čerstvým koriandrem. Jako příloha je nejlepší kukuřičný chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!