Dýňové chilli
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 2 PL oleje
- 1 středně velká cibule
- 3 stroužky česneku utřeného
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 žlutá paprika
- 2 konzerva (á 400 g) červených fazolí ve slaném nálevu
- 2 hrnky vody
- 1 kostka slepičího bujónu nebo 2 hrnky (480 ml) kuřecího vývaru
- 450 g dýňového pyré
- 1 kL sušené petrželové natě
- 1 kL mletého chilli
- 1 1/2 kL sušeného oregana
- 1 1/2 kL kmínu (římský kmín, Comino)
- 1 1/2 kL soli
Postup Dýňové chilli
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci (cca 3 - 5 l) zpěníme na oleji cibuli, přidáme česnek a maso. Orestujeme dohněda, asi 5 minut. Přidáme papriku a restujeme dalších 5 minut.
Nakonec přidáme všechny zbývající suroviny, přivedeme k varu, snížíme teplotu na nižší stupeň (1-3), přikryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 2 hodiny.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným sýrem a čerstvým koriandrem. Jako příloha je nejlepší kukuřičný chleba.