Dýňová omáčka s kuřecím masem (aneb, když zbude grilované maso)
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 g dýně (měla jsem Hokaido)
- zbylé grilované maso (měla jsem 2 kuřecí prsa)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 100 g uzené slaniny
- cca 500-600 ml kuřecího vývaru
- 150 g zakysané smetany
- lžička hořčice
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Dýňová omáčka s kuřecím masem (aneb, když zbude grilované maso)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme neoloupanou dýni, slaninu a zeleninu na kostky. Slaninu opečeme dozlatova a přidáme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme zbytek zeleniny a chvíli restujeme.
K zelenině přidáme koření, hořčici, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Z uvařené zeleniny vytáhneme koření a vše ponorným mixérem rozmixujeme.
Do základu přidáme maso nakrájené na kousky a prohřejeme. Odebereme trochu rozmixované směsi, smícháme se smetanou a přidáme k základu.
Pokud bude omáčka hustá, zředíme ji vývarem nebo mlékem. Vše už jen krátce povaříme a dochutíme cukrem nebo solí. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.