Dýňová omáčka s kuřecím masem (aneb, když zbude grilované maso)

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g dýně (měla jsem Hokaido)
zbylé grilované maso (měla jsem 2 kuřecí prsa)
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
100 g uzené slaniny
cca 500-600 ml kuřecího vývaru
150 g zakysané smetany
lžička hořčice
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme neoloupanou dýni, slaninu a zeleninu na kostky. Slaninu opečeme dozlatova a přidáme cibuli. Když zesklovatí, přisypeme zbytek zeleniny a chvíli restujeme.

  2. K zelenině přidáme koření, hořčici, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Z uvařené zeleniny vytáhneme koření a vše ponorným mixérem rozmixujeme.

  3. Do základu přidáme maso nakrájené na kousky a prohřejeme. Odebereme trochu rozmixované směsi, smícháme se smetanou a přidáme k základu.

  4. Pokud bude omáčka hustá, zředíme ji vývarem nebo mlékem. Vše už jen krátce povaříme a dochutíme cukrem nebo solí. Podáváme s těstovinami nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!