Dvoupatrový dort s kávovým krémem a čokoládovou polevou
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 2 hrníčky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrníček krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrníček mléka
- 1/2 hrníčku oleje
- 2 vejce
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- Krém:
- 200 ml mléka
- 40 g hladké mouky
- 280 g másla
- 460 g cukru moučky
- 4 žloutky
- 4 lžíce mleté kávy
Postup Dvoupatrový dort s kávovým krémem a čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicovým a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, olej, vejce, kakao a citronovou kůru a dobře promícháme.
Těsto vlijeme do vymazaných a vysypaných dortových forem (jeden tvar, ale různé rozměry) a dáme upéct.
Upečené necháme vychladnout, oba korpusy dvakrát vodorovně rozřízneme, promažeme krémem a oba korpusy k sobě přilepéme také pomocí krému.
Dáme ztuhnout do lednice asi na půl hodiny. Pak celý dort polijeme polevou a ozdobíme podle fantazie.
Krém: Z mléka a mouky uvaříme kaši a necháme ji vychladnout. Cukr vyšleháme s máslem, přidáme žloutky, moučnou hmotu a nakonec mletou kávu. Krém necháme chvilku ztuhnout v lednici.