Dvoubarevná roláda s malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
4 - 5 vajec
100 g cukru krupice pro dietáře (1 lžička stévie)
130 g hladké mouky
špetka soli do bílků
holandské kakao do těsta na žebrování
Na krém:
1 smetana ke šlehání
1 PL bílého jogurtu
1 měkký tvaroh (250 g
1 ztužovač do moučníku zastudena
(místo něj ale můžeme dát 125 g změklého másla)
+ ovoce:
1 banán
+ hrst malin
Na ozdobu:
strouhaný kokos, maliny, máta nebo meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, kam přidáme asi třetinu cukru. Postupně přimícháváme žloutky, poprášené hladkou moukou a nakonec vmícháme zbylý cukr. Vše vyšleháme, do jedné třetiny těsta přidáme kakao

  2. Těsto lijeme na plech s pečícím papírem do pruhů – světlé pruhy a tmavé kakaové pruhy. Když máme těsto na plechu, špejlí uděláme libovolné kresby obou těst po celé ploše. Plech s těstem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 5 - 7 minut. (těsto pečeme pouze do růžova). Po upečení - korpus srolujeme i s pečícím papírem a dáme vychladnout.

  3. Mezitím ušleháme smetanu, přidáme měkký tvaroh (nebo domácí lučinu), 2 PL jogurtu a ztužovač zastudena (nebo změklé máslo). Zašleháme půlku rozmačkaného banánu a dáme na hodku do chladu. Vychladlý srolovaný plát potřeme 2/3 krému, poklademe kolečky druhé půlky banánu a posypeme malinami. Roládu zavineme a povrch potřeme zbylým krémem. Ozdobíme kokosem a malinami. Podáváme vychlazené ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!