Dušená voňavá směs z plecka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g libového vepřového masa (plec)
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- 150 g hlívy ústřičné
- 2 větvičky rozmarýnu
- 3 stroužky česneku
- menší cibule
- 100 g rajčat
- sádlo
- 250-350 ml vývaru
Postup Dušená voňavá směs z plecka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme k němu na drobounko krájené jehličky rozmarýnu, sůl, pepř a mouku a směs dobře promneme.
Na sádle osmahneme maso, přidáme krájenou hlívu, nasekaný česnek, cibuli a ještě krátce osmažíme.
K masu vložíme kousky rajčat (měla jsem z plechovky loupaná, krájená), zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení dosolíme. Podáváme s mačkanými brambory.