Dušená voňavá směs z plecka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

750 g libového vepřového masa (plec)
2 PL hladké mouky
sůl
mletý pepř
150 g hlívy ústřičné
2 větvičky rozmarýnu
3 stroužky česneku
menší cibule
100 g rajčat
sádlo
250-350 ml vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme k němu na drobounko krájené jehličky rozmarýnu, sůl, pepř a mouku a směs dobře promneme.

  2. Na sádle osmahneme maso, přidáme krájenou hlívu, nasekaný česnek, cibuli a ještě krátce osmažíme.

  3. K masu vložíme kousky rajčat (měla jsem z plechovky loupaná, krájená), zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Je-li třeba, během dušení dosolíme. Podáváme s mačkanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!