Dušená mrkev s čočkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 velké cibule
8 malých mrkví (nebo 5 velkých)
6 vrchovatých lžic uvařené hnědé čočky
mletý kmín
špetka muškátového oříšku
sůl
olej
300 ml zeleninového vývaru
kukuřičný škrob na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přihodíme na kolečka nakrájenou mrkev, osolíme a cca 5 minut restujeme, aby se mrkev pěkně opekla.

  2. Potom směs okořeníme kmínem a muškátovým oříškem, zalijeme polovinou vývaru a pod pokličkou dusíme. Když se vývar zredukuje přibližně na polovinu, dolijeme zbylým vývarem a dusíme dál, dokud není mrkev měkká (ale ne rozvařená).

  3. Zahustíme trochou kukuřičného škrobu, rozmíchaného ve studené vodě, ještě 1 minutu povaříme a máme hotovo. Do mrkve nyní vmícháme uvařenou čočku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!