Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na drobenku:
- 600 g polohrubé mouky
- 250 g pískového cukru
- 250 g hery
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- Na pudink:
- 1 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 4 lžíce cukru
- jahody (čerstvé, mražené, kompotované)
Postup Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Postup přípravy receptu
-
Z mléka, pudinkových prášků a 4 lžic pískového cukru uvaříme pudink.
Z ostatních přísad vytvořte drobenku. Na plech, vyložený pečícím papírem, rozložte dvě třetiny drobenky, zalijte uvařeným teplým pudinkem, poklaďte jahodami a zasypte zbylým množstvím drobenky.
Pečte ve středně vyhřáté troubě 40 až 50 minut.