Drákulovo maso s paprikou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové maso (krkovice, kýta..)
- Drákulovo koření
- palička česneku
- 400 g slovenské papriky
- pepř
- sůl
- olej
- vývar (voda)
- hladká mouka na obalení
Postup Drákulovo maso s paprikou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nachystáme den předem. Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme drákulou a potřeme olejem. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme k masu, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice.
Druhý den si maso obalíme v mouce a na oleji či jiném tuku osmažíme, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme pod poklicí. Podle potřeby podléváme.
Papriku si očistíme a nakrájíme. Až je maso hotové, přidáme papriku a ještě 5 minut dusíme. Podle chuti dosolíme, dopepříme.