Dort s bagrem
Recepty, DortySuroviny
- 7 vajec
- 280 g cukr krupice
- 280 g polohrubá mouka
- 7 lžic oleje
- šlehačka
- tvaroh
- ztužovač šlehačky
- máslo
- cukr
- borůvky (ovoce dle chuti nebo i kompot)
- marmeláda
- čokoláda
- rum
- potahová hmota Smarflex Velvet
Postup Dort s bagrem
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme sníh, zvlášť žloutky s cukrem, ty šleháme cca 3 minuty. Postupně do žloutků vmícháme sníh a mouku. Pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut při 180 stupních. Vyzkoušíme špejlí, je-li korpus hotový.
Vychlazený korpus 2 x prokrojíme, pokapeme rumem, první a druhý plát natřeme marmeládou a krémem (vyšleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem a vmícháme tvaroh), na který dáme ovoce. Dáme vychladit.
Ušleháme změklé máslo s cukrem... 2 lžíce a obmažeme korpus. Dáme vychladit. Zdobíme dle vlastní fantazie, do dortu je udělaná malá díra, kde je nastrouhaná čokoláda coby hlína.