Dort s bagrem

Recepty, Dorty

Suroviny

7 vajec
280 g cukr krupice
280 g polohrubá mouka
7 lžic oleje
šlehačka
tvaroh
ztužovač šlehačky
máslo
cukr
borůvky (ovoce dle chuti nebo i kompot)
marmeláda
čokoláda
rum
potahová hmota Smarflex Velvet

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme sníh, zvlášť žloutky s cukrem, ty šleháme cca 3 minuty. Postupně do žloutků vmícháme sníh a mouku. Pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut při 180 stupních. Vyzkoušíme špejlí, je-li korpus hotový.

  2. Vychlazený korpus 2 x prokrojíme, pokapeme rumem, první a druhý plát natřeme marmeládou a krémem (vyšleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem a vmícháme tvaroh), na který dáme ovoce. Dáme vychladit.

  3. Ušleháme změklé máslo s cukrem... 2 lžíce a obmažeme korpus. Dáme vychladit. Zdobíme dle vlastní fantazie, do dortu je udělaná malá díra, kde je nastrouhaná čokoláda coby hlína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!