Dort prdelka
Recepty, DortySuroviny
- ČOKOLÁDOVÝ KORPUS:
- 30 dkg hladké mouky
- 24 dkg másla
- 20 dkg cukru
- 18 dkg hořké čokolády
- 4 vejce
- 10 dkg kakaa
- 3 dcl mléka
- 1 dcl medu
- 4 lžičky prášku do pečiva
- -------------------------
- KRÉM TĚŽKÁ PAŘÍŽ:
- 1/2 l smetany ke šlehání (nejmíň 30%)
- 15 dkg cukru krupice
- 5 lžic kakaa
- 20 dkg čokolády na vaření
- 25 dkg másla
- -----------
- Banány
- šťáva z kompotu nebo nějaký sirup
- Potahovací hmota Smartflex velvet
- potravinářské barvy (gelové)
Postup Dort prdelka
Postup přípravy receptu
-
Na korpus: Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Vešleháme rozpuštěnou čokoládu, smíchanou s medem a vejci. Vymícháme a nakonec střídavě vmícháme mléko a mouku s kakaem a práškem do pečiva.
Pečeme na 180°C asi 35-40min dle typu trouby.
Na krém: Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po spojení surovin ještě chvilku povaříme. Do horké směsi dáme nalámanou čokoládu a pokrájené máslo. Necháme vychladnout a během chladnutí občas promícháme. Dáme do chladu do druhého dne uzrát. Druhý den vyšleháme šlehačem.
Hotový schladlý korpus přeřízneme, promažeme krémem, poklademe krájenými banány a příklopnou stranu pokropímě šťávou z kompotu. Sestavíme korpus a dáme vychladit do druhého dne, aby zatuhnul.
Steakovým nožem ořežeme požadovaný tvar, který potom pomažeme slabě zbytkem krému. Opět dáme schladit a nakonec potáhneme dle fantazie.